nieuws

Software voor analyse beleggingspolissen

Archief

De adviesbureaus Inventiv en Delphis Marketing hebben software ontwikkeld waarmee de bekritiseerde beleggingspolissen kunnen worden geanalyseerd. Verder stellen zij, dat ook verzekeringsproducten kunnen worden vergeleken met het nieuwe fiscale banksparen.

Volgens de ontwikkelaars kunnen de bekritiseerde beleggingspolissen per type én individueel nauwkeurig worden geanalyseerd. "Hierdoor wordt duidelijk welke kosten door verzekeraars, tussenpersonen en vermogensbeheerders worden ingehouden." Ook de praktische gevolgen van de zogenaamde Wabeke-norm (maximum voor de totale kosten in een beleggingspolis) worden inzichtelijk. Tenslotte wordt duidelijk wat het te verwachten eindresultaat van de polis is. Overigens hebben Inventiv en Delphis de Wabeke-norm geanalyseerd. "Omdat blijkt dat deze in de praktijk op verschillende manieren wordt geïnterpreteerd, zijn de gevolgen van deze interpretaties ook doorgerekend. Daarmee worden de financiële gevolgen voor verzekeraars en tussenpersonen duidelijk."

Reageer op dit artikel