nieuws

Serviceorganisatie Profint keert alle provisies en bonussen uit

Archief

Profint, een nieuwe arrangement- en serviceorganisatie, belooft alle provisies en bonussen direct aan deelnemers uit te keren, ongeacht omzetvolume.

 

Volgens directeur Adri Verboven is de formule simpel: "Alle deelnemers krijgen bij ons de volledige provisie en bonus, precies volgens het arrangement dat Profint met de maatschappijen heeft. Zonder omzetrestricties of ondoorzichtige inkoopstaffels. Wij leven niet van andermans (bonus)provisie, maar vragen een vaste fee voor onze diensten. Alle bonussen en provisies vergoeden wij vervolgens één op één zonder dat wij daarvan iets inhouden."

 

De Financiële Counter.

Adri Verboven, als hoogleraar ondernemingsfinanciering verbonden aan de Universiteit van Tilburg, was drie jaar geleden mede-oprichter van inkoopcombinatie De Financiële Counter. Die organisatie kende een geheel andere provisiestructuur. Bij De Financiële Counter kreeg het intermediair van alle geldgevers en verzekeraars juist een gemiddelde van de provisies en bonussen. "Daarmee probeerden we een doorbraak te forceren naar echt provisie-onafhankelijk advies", zegt Verboven. "Dat businessmodel sloeg niet aan en leverde een hoop gezeur op van tussenpersonen. Dat heeft ons geleerd de wereld niet te willen veranderen. Wil men provisie, dan krijgt men provisie."

 

  &nbspProfint kent verder een midoffice-serviceorganisatie die alle aanvragen verwerkt en tussenpersonen en eindklanten rechtstreeks inzage biedt in hun digitale dossiers. De tussenpersoon die zich aansluit, betaalt daarvoor een maandelijkse bijdrage van _ 295.

 

Reageer op dit artikel