nieuws

Polis dekt alleen verstopte bagage

Archief

Vakantiegangers proppen hun auto zo vol dat bij een inbraak verzekeraars niets uitkeren. Verzekerde zonzoekers beseffen niet dat tassen en kostbaarheden bij diefstal niet worden vergoed als ze zichtbaar op de hoedenplank lagen.

Polis dekt alleen verstopte bagage

Dat probleem speelt vooral bij grote gezinsauto’s en stationcars waar eigenaren vergeten de rolhoes over hun bagage te trekken. Ondanks een reisverzekering keren verzekeraars dan bij inbraak niets uit. Dat bevestigt Verzekeringssite.nl, de vergelijker op internet die alle voorwaarden en prijzen van reispolissen vergelijkt. De gedupeerde verzekerde moet na inbraak bovendien zélf aantonen dat hij de spullen vanaf de straat onzichtbaar voor dieven had opgeborgen. Dat geldt zelfs als de auto even op de parkeerplaats van een hotel staat.
(De Telegraaf)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Achmea gaat werken met resultaatafspraken
(Trouw)
 
'Verzekering' concerkaartje
(Spits)
 
Financiële sector te laks bij aanpak fraude
(NRC Handelsblad van gisteravond)
 
Liever eeuwig in Turkse of Marokkaanse grond
Het NRC Handelsblad
 
Rapport vastgoedfraude ondermaats
(Het Financieele Dagblad)
 
Risicobeheer banken faalt
(Het Financieele Dagblad)
 
Britse banken onder druk door huizenmarkt
(Het Financieele Dagblad)

Reageer op dit artikel