nieuws

Pieter Paul Backhuijs

Archief

Pieter Paul Backhuijs (59) werd onlangs benoemd tot algemeen directeur bij SNS Reaal-dochter DBV Verzekeringen. Backhuijs is al lange tijd als interimdirecteur actief in de verzekeringsbranche. Eerder werkte hij onder meer bij NOG, Hooge Huys en Cordares.

 

Wat is uw achtergrond?

Geboren in Amsterdam, getrouwd, drie kinderen en drie kleinkinderen.

 

Wat is de volgende vakantiebestemming?

Namibië. Wij houden er van samen te reizen en hopen veel wild te zien. En ondertussen vieren wij daar onze 35e trouwdag.

 

Voor welk beroep was u eigenlijk voorbestemd?

 

Oorspronkelijk dacht ik, of misschien vooral mijn omgeving, dat ik in een boekhoudkundige of puur administratieve functie terecht zou komen. Ik ben daar waarschijnlijk te eigenwijs voor.

 

Wat is uw laatst bijgewoonde massa-evenement?

Ik probeer die te vermijden.

 

Waar mogen ze u ’s nachts voor wakker maken?

Voor een goede oosterse maaltijd.

 

Waar hebben wij de grootste kans u zaterdagmiddag tegen te komen?

Zaterdagochtend staan mijn vrouw en ik op het hockeyveld, ’s middags zitten wij vaak op de fiets en of ik zit op mijn grasmaaier.

 

Wat is volgens u de beste popsong aller tijden?

De Beatles hebben heel mooie liedjes gemaakt, waarbij ik Yesterday zeker een van de mooiste vind.

 

Wat is uw beste sportprestatie ooit?

Ik doe wel aan sport, zoals hockey, tennis, fietsen en wandelen, maar allemaal recreatief. Dus ik zou niet over grootse momenten willen spreken. Of het zou die keer moeten zijn, twee jaar geleden, dat ik door toedoen van een paaltje letterlijk over mijn stuur werd gelanceerd.

 

Wat was uw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?

Een grote blunder was jaren geleden, toen ik zo verdiept was in mijn werk, dat ik de verjaardag van mijn dochtertje vergat. Toen had ik thuis wel iets goed te maken. Daarna had mijn vrouw een tijdje de gewoonte mijn secretaresse te bellen om mijn privé afspraken door te geven.

 

Van wie of wat hebt u zakelijk het meest geleerd?

Mijn vader had een eigen bedrijf, groothandel in wijnen en gedistilleerde dranken. Daar heb ik zakelijkheid van geleerd. Later heb ik veel geleerd van een collega bij Centraal Beheer, mijn eerste werkgever. Deze collega nodigde mij uit voor een commerciële functie bij de toenmalige automatiseringsdochter van Centraal Beheer. Toen ik voor het eerst telefonische acquisitie moest doen heb ik geloof ik een half uur met klamme handen naar de telefoon zitten staren.

 

Op welk commercieel/zakelijk succes hebt u voor het laatst een champagnefles geopend?

Iedere keer als ik een nieuwe opdracht heb, ga ik met mijn vrouw uit eten. Zij is dan ook geen voorstander van langlopende opdrachten.

 

U hebt onverwacht een dag vrij. Wat gaat u doen?

Ik begin met een uurtje fitness. Ik zit graag achter de computer, bijvoorbeeld om films te monteren of ik zit wat te googlen.

 

Wat moet u koste wat het kost ooit nog eens doen?

Binnenkort krijg ik een les zweefvliegen, aangeboden door mijn kinderen voor mijn zestigste verjaardag.

 

Reageer op dit artikel