nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Joost Hillen (57) is vanaf 1 augustus directeur Corporate Relations, Sponsoring & Events bij Nationale-Nederlanden. Hij volgt daarmee Willem van Es op die begin deze maand afscheid heeft genomen wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hillen was van 1975 tot 1994 werkzaam in diverse commerciële functies bij NN Leven. Van 1994 tot 2004 werkte hij bij het assurantiebedrijf van ING Bank en van 2004 tot 2007 was hij actief bij RVS. Sinds 1 juni 2007 was Hillen al directeur Corporate Relations bij NN. Hij heeft er nu dus de sponsoring bij gekregen.

 

Justin van Vaerenbergh is begin deze maand bij adviesbureau Zonneveld Finance in Rotterdam gestart als hypotheekadviseur. De 25-jarige Vaerenbergh werkte onder andere bij Rabobank als financieel planner.

 

Kees Droppert (48) is bij Sofinco bestuursvoorzitter geworden van InterBank Groep, die ontstaan is door de fusie van kredietverstrekkers InterBank en Ribank. De laatste twee jaar werkte hij bij Ribank en daarvoor onder meer bij Transavia, Publicis en Aegon. De 60-jarige Frits van Gorp, tot 1 juli de topman van InterBank, is teruggetreden maar blijft tot november verbonden aan de Groep voor advies en overdracht aan zijn opvolger.

 

Detacheringsbureau Nova Dia heeft Pim Doomen (35) en Harry Noltee (46) aangesteld als verzekeringsprofessional. Doomen werkte onder andere bij ABN Amro, Interpolis en Rabobank, Noltee was eerder relatiebeheerder zakelijke verzekeringen bij Lippmann Groep.

 

Cor Ensing, algemeen directeur van Univé Drenthe-Overijssel, is benoemd tot lid van het bestuur van Amice. Deze internationale organisatie is de belangenbehartiger van de onderlinge en coöperatieve verzekeringssector in Europa en telt 118 leden uit 19 landen.

 

Met de benoeming van Ensing komt de Nederlandse inbreng in het bestuur op twee leden; Rolf Soedjak (SNS Reaal) is vice-voorzitter van Amice.

 

Bij kredietverstrekker Defam, via Alfam Consumer Credit onderdeel van Fortis, is Ronald Huberts werkzaam als accountmanager voor heel Nederland. Eerder werkte hij bij Avéro Achmea bancaire diensten.

 

Frank Scharloo (50), afkomstig van Nationale Nederlanden waar hij senior-expert personenschade was, is bij Ameyde begonnen als senior projectmanager. Zijn aandachtsgebieden zijn ING Insurance Services (Postbank claimhandling) en de Buitendienst Personenschade.

 

Florius (ABN Amro Hypotheken Groep), heeft Michiel Meijer benoemd tot manager Products. Hij is verantwoordelijk voor het volledige productportfolio van Florius. Meijer vervulde deze functie al sinds 2007 op interim-basis. Vorige werkgevers van hem waren onder meer Allianz, Bloem Financieel Adviseurs en Postbank.

 

APG Groep heeft secretaris van de raad van bestuur Olaf Sleijpen benoemd tot directeur Institutional Clients. Met ingang van de afronding van de fusie tussen APG Groep en Cordares, naar verwachting 1 september, zal Sleijpen aantreden. Ook zal hij lid worden van de directieraad van Cordares Holding. Marco Brouwer volgt Sleijpen op en zal daarnaast leiding gaan geven aan het concernsecretariaat van APG Groep. Momenteel is Brouwer secretaris van de raad van bestuur van Cordares Holding en van de raad van commissarissen van APG Groep.

 

Hans Dorlandt eerder werkzaam bij Van Hoeijmans Expertise, is bij EMN Expertise in dienst gekomen als algemeen expert Brand.

 

Erik ter Velde (39) wordt de nieuwe directeur Customer Servicesbij PGGM. Ter Velde is afkomstig van Boer & Croon Strategy Consultants en was het afgelopen jaar werkzaam als directeur Marketing & Sales ad interim bij de ANWB.

 

Ilonka Lancee is in dienst getreden bij DAK als manager polisadministratie en lid van het management team. Zij volgt Onno van Broekhuizen op die teamleider faciliteiten is geworden. Lancee is afkomstig van NIBC bank waar zij werkzaam was als business manager.

 

Reageer op dit artikel