nieuws

Ook niet-rokerstarieven bij Avéro

Archief

Avéro Achmea komt deze maand met aparte overlijdensrisicotarieven voor niet-rokers. Er komen twee varianten van de vernieuwde risicoverzekering: een tegen gelijkblijvende premie en een met een eenjarig tarief.

Ook niet-rokerstarieven bij Avéro

Bijna twintig levensverzekeraars maken inmiddels onderscheid tussen rokers en niet-rokers in hun risicotarieven. Avéro motiveert de overstap met een verwijzing naar CBS-cijfers over het rookgedrag: "In 2007 rookte nog maar 31% van de mannen en 25% van de vrouwen. Door het rookverbod in de horeca lijken er ook meer mensen te gaan stoppen met roken dan normaal." Behalve premiedifferentiatie kent de vernieuwde orv ook een ruimere acceptatie, hogere keuringsgrenzen en lagere minimumpremies. "Voor rokers geldt dat zij, wanneer zij stoppen met roken, onder bepaalde voorwaarden alsnog recht verkrijgen op de niet-rokerspremie." Tot 1 oktober geldt gratis voorlopige dekking als de polis wordt gesloten bij een hypotheek.

Reageer op dit artikel