nieuws

Ondernemersconsulent AFM voor startende adviseurs

Archief

De AFM is met de Ondernemersconsulent een nieuw aanspreekpunt voor beginnende adviseurs in de financiële sector gestart.

 

Startende ondernemers kunnen hier sinds begin deze maand terecht met vragen over onder andere regelgeving, vergunningen, noodzakelijke diploma’s en de kosten die de AFM in rekening brengt. Zo is er informatie over de doorlooptijd van de vergunningaanvraag en de eisen waaraan het dossier voor de aanvraag moet voldoen. Ook wordt er een overzicht van de huidige kosten voor de vergunningaanvraag gegeven. Tenslotte wordt er informatie gegeven over de toetsing van onder meer de betrouwbaarheid van startende financieel adviseurs.

 

  &nbsp"Wij kregen zoveel vragen binnen dat een apart aanspreekpunt op dit gebied noodzakelijk was", aldus de toezichthouder. Op de site van de AFM is verder nog uitgebreide informatie over de vergunningaanvraag te vinden.

 

Reageer op dit artikel