nieuws

NVA en NBVA: verbetering van advies beleggingspolis kost tijd

Archief

De NVA en de NBVA zien in het rapport van toezichthouder AFM over de advisering over beleggingspolissen "aanknopingspunten voor verdere verbetering". Daartoe zullen beide verenigingen voor de leden bijeenkomsten organiseren die moeten bijdragen aan de verhoging van de kwaliteit van het advies.

 

De organisaties wijzen erop dat het onderzoek is uitgevoerd vlak na de invoering van de nieuwe regels voor de vastlegging van advies over complexe producten, "een periode waarin marktpartijen nog volop met de implementatie van nieuwe regels bezig waren". Volgens NVA en NBVA heeft de AFM wel een stijgende lijn in de kwaliteit van het advies geconstateerd. "Dat bevestigt ons standpunt dat er tijd nodig is om tot kwaliteitsverbetering te komen." Wel vinden de koepels dat het niet correct volgen van de adviesprocedure niet automatisch hoeft te leiden tot een verkeerd advies.

 

Bijeenkomsten

De bevindingen van de toezichthouder zijn voor de koepelorganisaties een bevestiging van eerdere bevindingen. "Net als eerder bij het onderzoek door de AFM naar de advisering van hypotheken is het duidelijk dat ook in het veld van beleggingsadviezen nog veel ruimte voor verbetering van de informatieverstrekking en advisering is bij verzekeraars, banken en grote tussenpersonen."

 

  &nbspHet rapport biedt daarvoor handvatten, vinden NVA en NBVA. Die grijpen deze handvatten beet door middel van informatiebijeenkomsten voor de leden: "Wij zullen onze leden uitgebreid informeren over de bevindingen van de AFM en met hen in bijeenkomsten ingaan op verbetering van de kwaliteit van het advies."

 

Reageer op dit artikel