nieuws

NIBC haalt teugels Advisor Verified Hypotheek aan

Archief

NIBC heeft als geldgever van de Zwitserleven Advisor Verified Hypotheek (voorheen Self Certified) de acceptatiecriteria verscherpt. “Als gevolg van de kredietcrisis wil NIBC als geldgever minder risico lopen”, aldus Zwitserleven.

NIBC haalt teugels Advisor Verified Hypotheek aan

De maximale verstrekking van de hypotheek is van 90% van de executiewaarde verlaagd naar 70%. En hypotheekverstrekking vindt uitsluitend nog plaats op basis van de zogeheten comply-toets. Bij een Advisor Certified Hypotheek stelt de klant zelf de hoogte van zijn inkomen vast in overleg met de hypotheekadviseur. Voor bestaande klanten die hun hypotheek willen verhogen boven de 70% van de executiewaarde is die inkomensverklaring nu niet meertoereikend, maar dient er inkomensbescheiden van de klant aangeleverd te worden.

Reageer op dit artikel