nieuws

Namen Winterthur en AXA verdwenen

Archief

De namen AXA en Winterthur zijn verdwenen van de Nederlandse verzekeringsmarkt. De verzekeringsmaatschappijen zijn opgegaan in Reaal Leven en Reaal Schade.

 

Voor de juridische fusies, die van kracht zijn geworden per 1 januari 2008, heeft De Nederlandsche Bank goedkeuring verleend.

 

  &nbspDoor de overdracht van de levensverzekeringen ziet Reaal Leven de premieomzet groeien van zo’n _ 1,6 mld naar ruim _ 2,2 mld. Samen met de eveneens tot het concern behorende levensverzekeraars Zwitserleven, DBV en Proteq neemt SNS Reaal de tweede plaats in op de Nederlandse levenmarkt.

 

  &nbspDe premieomzet uit schadeverzekeringen van Reaal Schade is na de opname van de portefeuilles van AXA en Winterthur gegroeid van ruim _ 400 mln naar bijna _ 800 mln. Die omvang brengt SNS Reaal op de negende plaats onder de schadeverzekeraars.

 

Reageer op dit artikel