nieuws

Minder lenen door strenge regels

Archief

Consumenten zullen komend jaar 20% minder lenen. Hierdoor zullen zei circa 2 mld euro minder uitgeven aan keukens en dakkapellen. Dit zegt Maasbert Schouten, bestuursvoorzitter van kredietverstrekker Afab.

 Hij wijt de daling aan strengere regels. ‘Een gehuwde timmerman met een inkomen van 1.500 euro netto in een rijtjeshuis krijgt volgens de nieuwe regels geen krediet meer’, aldus Schouten. Jaarlijks wordt voor omstreeks 10 miljard euro aan consumptief krediet verstrekt. Kredietverstrekkers verwachten dat mensen 10 tot 40 procent minder gaan lenen. ‘De daling is sterk afhankelijk van het marktsegment waarin een onderneming actief is’, zegt Schouten.
(De Volkskrant)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Kredietcrisis kost Nederlandse pensioenfondsen miljarden
(Trouw)
 
Buffers van pensioenfondsen slinken
(De Volkskrant)
 
'Het gaat erom geld terug te krijgen'
(De Volkskrant)
 
Boeren keren verzekering de rug toe
(De Telegraaf)
 
Fortis moet nog wennen aan nieuwe openheid
(De Telegraaf)
 
Crisis drukt op waardevast pensioen
(De Telegraaf)

Reageer op dit artikel