nieuws

Marktaandeel Duits intermediair neemt toe

Archief

In tien jaar tijd is het aantal Duitsers dat voor het sluiten van verzekeringen advies vraagt aan een onafhankelijke tussenpersoon gestegen van 2,2 miljoen naar 6 miljoen. Het marktaandeel van het zelfstandige intermediair is in Duitsland tussen 1997 en 2007 gestegen van 7% naar 11%.

Die claims doet bureau Psychonomics na een onderzoek onder vijfduizend polishouders. De makelaars doen het vooral goed in het sluiten van nieuwe verzekeringen, zeker in de producten voor pensioenvoorziening en gezondheidszorg. AXA, Aachener Münchener en HUK Coburg blijken de meest populaire verzekeraars te zijn.
Intermediaire klanten toonden in het onderzoek wel een lage klantentrouw. Initiatiefrijke tussenpersonen hebben daar geen last van: klanten zijn tevreden als ze met regelmaat informatie ontvangen en bewijzen zien dat hun verzekeringsportefeuille frequent wordt doorgelicht op behoefte, dekking en premiehoogte.

Reageer op dit artikel