nieuws

Lof voor multicultureel personeelsbeleid Achmea

Archief

Achmea is als eerste uit de bus gekomen bij een onderzoek van het weekblad Intermediair naar de beste werkgever voor multicultureel talent. Achmea liet daarmee onder meer branchegenoten als Rabobank (tweede), ING (vierde)  en Delta Lloyd (tiende) achter zich.

Achmea plukt hiermee de vruchten van het enkele jaren geleden in gang gezette diversiteitsbeleid. Zo nam het concern personeelswervers met een niet-westerse achtergrond in dienst om allochtonen te werven. Verder werkt Achmea samen met UAF, een stichting die hoogopgeleide vluchtelingen begeleidt bij het vinden van werk. Verder wordt van wervings- en selectiebureaus verlangd dat ze cultuurvrije testen gebruiken. Achmea is ingenomen met de uitverkiezing. "Wij vinden 'multicultureel' werven al bijna normaal. De uitslag van de verkiezing kwam daarom nogal als een verrassing. Blijkbaar is ons consequente diversiteitsbeleid nu ook in bredere kring opgevallen."

Reageer op dit artikel