nieuws

Laatste vrouwentarief geschrapt

Archief

EAG Assuradeuren, die als laatste in ons land met de ProfielPolis nog een apart vrouwentarief hanteerde voor de autoverzekering, heeft deze nu ook geschrapt. “Op grond van de Nederlandse Wet Gelijke Behandeling konden we niet anders”, aldus directeur André Bastiaans.

Laatste vrouwentarief geschrapt

EAG zei eerder dit jaar nog te willen vasthouden aan Europese regelgeving, die vrouwentarieven in bepaalde gevallen toestaat. Het schrappen van de vrouwenkorting maakt deel uit van een serie wijzigingen in de polisvoorwaarden van de ProfielPolis. "Wij hebben de voorwaarden geactualiseerd en de premies aangescherpt. De vrouwenkorting is er nu weliswaar uit, maar daar zijn andere kortingen voor in de plaats gekomen, waardoor we met de ProfielPolis in de rangorde van vergelijkingssoftware Rolls zelfs zijn gestegen", aldus Bastiaans, die tevens bekendmaakte een volmachtovereenkomst te hebben gesloten met Fortis ASR. "De tiende volmacht voor EAG."

Reageer op dit artikel