nieuws

Laatste vrouwentarief geschrapt

Archief

EAG Assuradeuren, die als laatste in ons land met de ProfielPolis nog een apart vrouwentarief hanteerde voor de autoverzekering, heeft deze nu ook geschrapt.

 

"Op grond van de Nederlandse Wet Gelijke Behandeling konden we niet anders", aldus directeur André Bastiaans, die eerder dit jaar nog zei te willen vasthouden aan Europese regelgeving, die vrouwentarieven in bepaalde gevallen toestaat.

 

  &nbspHet schrappen van de vrouwenkorting maakt deel uit van een serie wijzigingen in de polisvoorwaarden van de ProfielPolis. "Wij hebben de voorwaarden up-to-date gemaakt en de premies aangescherpt. De naam van het product is hetzelfde gebleven, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De vrouwenkorting op de autoverzekering is er nu weliswaar uit, maar daar zijn andere kortingen voor in de plaats gekomen, waardoor we met de ProfielPolis in de rangorde van Rolls zelfs zijn gestegen", aldus Bastiaans. EAG heeft het nieuwe autotarief gebaseerd op kleinere wagens, met een cataloguswaarde tot _ 17.500.

 

  &nbspBastiaans maakte tevens bekend een volmachtovereenkomst te hebben gesloten met Fortis ASR. "De tiende volmacht voor EAG."

 

Reageer op dit artikel