nieuws

KIFD biedt digitaal AO-IC-model

Archief

Het Kwaliteit Instituut Financiële Dienstverlening (KIFD) heeft een digitaal AO-IC-model uitgebracht met een daaraan gekoppeld kwaliteitsabonnement. Het administratiemodel is volgens het KIFD gemaakt voor financiële dienstverleners met een personeelsbestand tot 5 fte.

 

In dit nationale AO-IC-model is de actuele werkwijze van een financiële dienstverlener uitgewerkt, aangevuld met alle relevante wet- en regelgeving van WFT en Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (BGFO), schrijft het KIFD. "Voor deze partijen is het, relatief gezien, een zware opgave om een eigen AO-IC te ontwikkelen en nieuwe wet- en regelgeving bij te houden en te verwerken."

 

  &nbspVolgens het kwaliteitsinstituut dat zich sinds maart 2008 een aanbevolen kwaliteitsorganisatie van de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) mag noemen, kunnen grotere financiële dienstverleners het AO-IC-model converteren naar een maatwerkmodel. Het kan door deze dienstverleners worden uitgebreid met functiebeschrijvingen en interne controleactiviteiten, aldus het KIFD. Ontwikkelingen op wet- en regelgeving worden via een nieuwsbrief gecommuniceerd.

 

  &nbspHet kwaliteitsabonnement bestaat uit een licentie op het AO-IC-model en een bezoek aan de dienstverlener waarbij het zelfonderzoek van de STFD, een analyse van vijf klantendossiers en een overzicht van de recente regelgeving op het programma staan.

 

Reageer op dit artikel