nieuws

‘Keurmerk Letselschade nog volop in ontwikkeling’

Archief

De Stichting Keurmerk Letselschade heeft aan de eerste 78 kantoren het keurmerk uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een symposium in Bussum ter gelegenheid van ‘een half jaar keurmerk’.

 

"Het Keurmerk is een concrete bijdrage aan het ontwikkelen en handhaven van kwaliteitsnormen voor rechtshulpverleners die actief zijn in letselzaken", zo stelde Jaap Smit, voorzitter van het Keurmerk en directeur van Slachtofferhulp Nederland. "En dat is nodig omdat we de uitwassen, die alleen maar bezig zijn met geld verdienen op deze markt, willen vermijden. Onze goede naam staat op het spel. De branche is deze wildwest meer dan zat."

 

  &nbspHet keurmerk is volgens Smit een succes. "Meer dan honderd kantoren zijn inmiddels erkend, en dat is boven verwachting. Maar het keurmerk is nog niet af. De stichting streeft naar een verdere verbetering van het reglement."

 

No cure no pay

  &nbspEén van de heikele punten binnen het Keurmerk Letselschade is de vraag of de no cure, no pay-regeling mogelijk moet zijn voor niet-advocatenkantoren en vervolgens tot hoever? Het keurmerk stelt nu dat niet meer dan 10% van de inkomsten mag komen uit no cure, no pay. "Maar zo’n norm is altijd arbitrair", zegt Smit. "Welk tariefstelsel je ook hanteert, het gaat erom dat er integer geadviseerd wordt."

 

uitgereikt.

Reageer op dit artikel