nieuws

Inversam trekt driehonderd adviseurs in twee maanden

Archief

De website Inversam.nl, die pure intermediairverzekeraars promoot, blijkt succesvoller dan verwacht. "Wij dachten aan het eind van het jaar zo’n honderd tussenpersonen te hebben geregistreerd, maar na ruim twee maanden staat de teller al op 319", zegt initiatiefnemer Ed Creemers.

 

De lijst ‘zuivere’ intermediairverzekeraars op de website van Inversam is in de afgelopen maanden verder uitgebreid. "Naast Argenta, De Goudse, Legal & General, Noordhollandsche van 1816, Onderlinge ‘s-Gravenhage, Stad Holland en Zevenwouden, worden er nu ook gesprekken gevoerd met Generali en binnenkort met Conservatrix", zegt Creemers, zelf actief met een intermediairbedrijf in Maastricht. "Wij willen alleen de echte intermediairverzekeraars promoten. Concerns die bijvoorbeeld stiekem via een onder de holding hangend bedrijfje rechtstreeks vergelijkbare producten aanbieden, komen er bij ons niet in", zegt hij.

 

  &nbspHet is niet de bedoeling van Creemers dat Inversam zich gaat ontwikkelen tot een inkoopcombinatie. "Ik zie ons geen afspraken maken met verzekeraars over bonusprovisie. Dat mag vanaf 1 januari 2009 toch niet meer, dus waarom zouden wij er dan in augustus nog mee beginnen?"

 

Sponsoring

Wat Inversam dan wel gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. Het initiatief moet in elk geval leiden tot (bijvoorbeeld) kortingsafspraken voor de aangesloten leden. "Op dit moment verdienen we nog helemaal niets, terwijl er toch een fikse hoeveelheid uren in dit project wordt gestoken", zegt hij. "Ik hoop dat wij op een gegeven moment met verzekeraars tot afspraken over sponsoring kunnen komen." Wel zijn er inmiddels afspraken gemaakt om met enkele verzekeraars bijeenkomsten in het land te houden in de vorm van ontbijtsessies. De eerste bijeenkomst waar vier verzekeraars zich presenteren aan het intermediair vindt plaats bij Legal & General.

 

  &nbspHet initiatief van Inversam trekt tot nu toe vooral kleinere intermediairs. "Een Meeùs zul je bij ons niet vinden", zegt Creemers. Geografisch gezien is er ook geen samenhang tussen de geïnteresseerde tussenpersonen te vinden. "Wij krijgen ze zowel uit Groningen als uit Limburg."

 

Reageer op dit artikel