nieuws

HomeGarant: ‘Veel aanbieders nog niet klaar voor uurtarief’

Archief

Volgens het sinds april actieve hypotheekadviesbedrijf HomeGarant worstelen veel aanbieders nog met het bieden van producten waarin geen provisie is ingebouwd. Homegarant ondervindt daarmee problemen doordat het vaste tarieven rekent voor hypotheekadvies en andere dienstverlening.

 

"Geldverstrekkers en levensverzekeraars kunnen of willen niet meewerken aan dit concept om administratieve, technische of beleidsredenen", zegt Marlene Yildiz Visser van het in Raamsdonksveer gevestigde bedrijf. "Omdat niet iedereen provisievrij kan leveren, geven wij noodgedwongen retourprovisie onder aftrek van de bemiddelingskosten conform de tarieflijst. Maar dat wordt ons eigenlijk opgedrongen."

 

  &nbspHomeGarant is een initiatief van Arno Korbijn (internetdiensten) en Chris Dhaese (financiële dienstverlening). Visser is verkoopdirecteur en was 27 jaar actief voor de hypotheektak van Fortis. "HomeGarant streeft ernaar om geldverstrekkers en verzekeraars over te halen om net zo transparant als wij te zijn", zegt Visser. "Een strijd die voorlopig nog wel zal duren."

 

  &nbspVolgens haar heeft een transparant hypotheekconcept met vaste tarieven via internet de toekomst. Homegarant rekent voor een deels aflossingsvrije spaarhypotheek van _ 300.000 een bedrag van _ 1.625.

 

Reageer op dit artikel