nieuws

Hoek (Delta Lloyd) vindt verzekeraars nog te duur

Archief

“We zijn te dure bedrijven voor de producten die we leveren”, is de mening van Delta Lloyd-bestuursvoorzitter Niek Hoek over de verzekeringsbedrijfstak. Hij is ervan overtuigd dat de recente ontwikkelingen rond beloning, transparantie en internet het vertrouwen in de bedrijfstak ten goede komen.

Hoek (Delta Lloyd) vindt verzekeraars nog te duur

"We zullen betere producten gaan maken, die we efficiënter kunnen afhandelen en dus tegen minder kosten", aldus Hoek in een interview met AM. Het online transactieplatform van NVA en NBVA bestempelt hij als "achterhoedegevecht". "Als zij de voortgang onvoldoende vinden en ook een soort Meetingpoint willen opzetten, prima. Maar Meetingpoint ligt ver voor." De kritiek van tussenpersonen op het handelen van verzekeraars rond thema's als beloning en internet begrijpt Hoek wel. "We maken een pijnlijke veranderingsslag door. Dat doet het intermediair kreunen en steunen en dat snap ik heel goed."
 
Lees hier het volledige interview.

Reageer op dit artikel