nieuws

GMAC verkoopt portefeuille

Archief

"Ik ben weg", zegt voormalig marketingmanager Rob Jansen van GMAC Hypotheken. "Maar ook directeur Rob van den Berg en anderen zijn inmiddels vertrokken waardoor de totale voorkant en de verkooporganisatie van GMAC verdwenen is."

 

De hypotheekportefeuille van GMAC is verkocht aan zakenbank NIBC en de Royal Bank of Scotland. Toch zitten er nog steeds zo’n veertig mensen op het hoofdkantoor in Den Haag. "Die behandelen de lopende zaken van bestaande klanten, achterstanden bij het aflossen en dingen zoals de nieuwe rentevast perioden", aldus Jansen. "De administratie is in handen van hypotheekservicebedrijf Stater, maar de lopende zaken heeft GMAC altijd zelf gedaan. Formeel is GMAC nog steeds in tact, maar het verkrijgen van kredieten is erg onzeker, en hoe wil je die aan de man gaan brengen als alle mensen die voor het succes hebben gezorgd zijn verdwenen?"

 

  &nbspDe Amerikaanse Jennifer Anderson is bij GMAC tot interim-manager aangesteld, Rob Jansen heeft zich als onafhankelijk interim-manager gevestigd.

 

Reageer op dit artikel