nieuws

GAB projectexpert bij bouw nieuwe centrale op Maasvlakte

Archief

GAB Robins Takkenberg wordt de projectexpert voor de bouw van een nieuwe elektriciteitscentrale door energieleverancier E-on op de Maasvlakte: de Maasvlakte Power Plant 3, een geavanceerde steenkolencentrale.

 

Eventuele schadeclaims zullen vanuit het Rotterdamse kantoor van GAB Robins onder leiding van Gerard Eliasar worden behandeld.

 

"Wij worden ingeschakeld als er tijdens de bouw of gedurende de opstart (en garantietermijn) iets fout is gegaan. Afhankelijk van de aard en omvang van de gebeurtenis, wordt dan besloten welke specialisten worden ingezet", aldus GAB.

 

  &nbspIn Nederland is de bouw van deze centrale, die in 2012 klaar moet zijn en waarvan de kosten worden begroot op circa _ 1,2 mld, de eerste van deze omvang sinds in 1994 de Hemwegcentrale in Amsterdam werd uitgebreid. De ervaring die GAB Robins heeft opgedaan bij dat nieuwbouwproject was een belangrijke factor bij de nominatie van het bedrijf voor het project van E-on op de Maasvlakte.

 

  &nbspDe betrokkenheid van de projectexpert stopt normaliter na afloop van de garantietermijn en dat is meestal één jaar na oplevering. "Of er onzerzijds na afloop van de garantie een betrokkenheid blijft, is afhankelijk van het benoemingsbeleid van de verzekeraars die bij de operationele fase van de centrale zijn betrokken", aldus GAB.

 

wordt gebouwd door E-on, een zogenaamde ultrasuperkritische steenkolencentrale met een nominaal vermogen van 1.070 MW netto.

Reageer op dit artikel