nieuws

Friese (ex-Aegon) gaat NN leiden na acht jaar buitenland

Archief

ING heeft Lard Friese per 1 september benoemd tot directievoorzitter van Nationale-Nederlanden en voorzitter van de intermediaire divisie van ING. Hij volgt in die functies Ludo Wijngaarden op, die eind deze maand vertrekt.

 

Friese (45) is jarenlang – van 1988 tot 2003 – bij Aegon werkzaam geweest en is sinds twee jaar topman van Ceska pojistovna, de grootste verzekeraar van Tsjechië (50% Generali). "Hij heeft een brede achtergrond in de Nederlandse en internationale verzekeringsmarkt en heeft bewezen grote organisaties in complexe omstandigheden te kunnen leiden", zo motiveert ING de keuze.

 

  &nbspIn 2000 stapte de toen nog als voorzitter van het managementteam Aegon Pensioen en Advies werkzame Friese over de grens om vanuit Japan de (leven-)activiteiten van Aegon in Azië verder te ontwikkelen. Drie jaar later trad hij toe tot de Europese directie van marketinginformatiebureau ACNielsen.

 

  &nbspFrieses voorganger Ludo Wijngaarden heeft geen nieuwe betrekking op het oog, maar blijft voorlopig nog wel voorzitter van het Verbond van Verzekeraar.

 

Reageer op dit artikel