nieuws

Fors verlies voor zorgverzekeraars

Archief

De zorgverzekeraars hebben het eerste kwartaal van 2008 een verlies geleden van _ 96,3 mln. Dat is bijna _ 40 mln meer dan het eerste kwartaal vorig jaar en komt volledig voor rekening van slechte beleggingsresultaten.

 

Het verlies op de basisverzekering bedraagt _ -29,3 (-143,8) mln. Het resultaat op aanvullende verzekering is echter positief met _ 59,5 (-84,7) mln. Het negatieve resultaat voor de zorgverzekeraars zit hem vooral in de tegenvallende beleggingsresultaten. Daar werd bijna _ 78 mln op verloren.

 

  &nbspDe solvabiliteit van de zorgverzekeraars is eveneens wat afgenomen. Bedroeg die in het eerste kwartaal van 2007 nog _ 5,57 mld, nu is dat afgenomen tot _ 5,50 mld.

 

  &nbspEen en ander blijkt uit het Statistisch Bulletin van De Nederlandsche Bank van juni.

 

Reageer op dit artikel