nieuws

Flexibiliteit banksparen laat te wensen over

Archief

Bankspaarproducten zijn over het algemeen minder flexibel dan verzekeringen, zo concludeert MoneyView uit onderzoek, “terwijl bankspaarproducten niet per definitie goedkoper zijn dan verzekeringsproducten”.

MoneyView stelde al eerder dat de kosten van banksparen minder laag zijn dan algemeen werd aangenomen. Alleen bij een spaarhypotheek en een direct ingaande lijfrente (DIL) op twee levens is banksparen structureel goedkoper. Daarnaast blijken de mogelijkheden van de producten beperkter dan die van verzekeringen, vooral bij hypotheken en direct ingaande lijfrentes (DIL). Twee producten halen zowel op prijs als op flexibiliteit de maximale score van vijf sterren: het Balans Plan van Falcon Leven en de Spaarhypotheek van Argenta.

Reageer op dit artikel