nieuws

Einde daling risicopremies voorlopig nog niet in zicht

Archief

Generali en De Goudse hebben beide voor de tweede keer binnen een jaar de overlijdensrisicopremies verlaagd. Bij TAF en NHP is een verder gedifferentieerd tarief geïntroduceerd.

 

Generali verlaagde in januari de tarieven voor ondernemers al met 22,5%. Bij de huidige tariefwijziging gaan de premies voor ondernemers met nog eens 10% naar beneden. Het particuliere risicotarief gaat zelfs met 42,5% omlaag. De Goudse heeft de tarieven voor de Risicoverzekering eveneens voor de tweede maal in twaalf maanden verlaagd: in november vorig jaar was de eerste premiedaling in vijf jaar. Tussenpersonen kunnen zelf bepalen hoeveel afsluit- en doorlopende provisie zij willen ontvangen; voor adviseurs die met een uurtarief werken, is een versie zonder provisie beschikbaar. In de vergelijkingen bij Independer kwam De Goudse tot nu toe als één van de duurste aanbieders van overlijdensrisicopolissen uit de bus. De premie is nu "sterk verlaagd".

 

TAF

Bij TAF, de Nederlandse vertegenwoordiger van Quantum Leben, en wederverkoper NHP is een verder gedifferentieerd, scherper tarief gelanceerd. Risicodrager Quantum weegt nu ook de factoren opleiding en beroep mee. Genoemde factoren zijn geïntegreerd in de rekenformules van Quantum. "Je kunt dus niet zeggen welke korting exact gemoeid is met de factoren opleiding en beroep", reageert Sander Franken van TAF. Volgens hem is TAF voor niet-rokers in negen van de tien gevallen veruit de goedkoopste aanbieder.

 

  &nbspNHP (Nationale Hypotheek Pas) zegt met meeweging van de toegevoegde risicofactoren tot een premieverlaging van maximaal 16% te komen. NHP noemt het product Preferred Life, een naam die ook Legal & General hanteert.

 

Reageer op dit artikel