nieuws

Direct Wonen snijdt in kosten divisie Financiele Diensten

Archief

Als gevolg van de kredietcrisis en de marktomstandigheden op de hypotheek- en verzekeringsmarkt moet Direct Wonen fors gaan besparen op de kosten van de divisie Financiële Dienstverlening.

 

Dat heeft het bedrijf voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bekendgemaakt. Die kostenbesparing leidt tot het samenvoegen van Direct Hypotheken en Acadium Bastion onder het label Hypotheekcentrum. "De buitendienst van Direct Hypotheken zal worden toegevoegd aan de organisatie van het Hypotheekcentrum voor Academici", zegt Ihab El Sayed, de nieuwe directeur Financiële Diensten. "Aan onze strategie zal niets veranderen, we gaan ons echter wel richten op het bereiken van meer synergie. Verschillende onderdelen die we binnen het bedrijf hebben, gaan we integreren." Op het gebied van consumptief krediet zijn Geldshop.nl en Geldlenen.nl al recentelijk geïntegreerd. "Het hele bedrijf zal een efficiëntieslag moeten maken. Dat gaat wel ten koste van werkplekken, maar zal niet tot gedwongen ontslagen leiden", zegt El Sayed.

 

Financium

Hypotheekbedrijf Financium blijft hetzelfde als altijd, meent El Sayed. "We blijven wel zoeken naar synergievoordelen met andere bedrijfsonderdelen om de kostenstructuur aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden. Ook daar zien we wel een terugtrekken van sommige productaanbieders. Maar door weer nieuwe producten zoals de Qent hypotheek toe te voegen en te combineren met onze overige bedrijfsonderdelen, zoals met de spaarhypotheken, gaat dat wel goed."

 

  &nbspDe herstructurering moet dit jaar nog _ 1 mln gaan opleveren en voortaan _ 3 mln op jaarbasis. Door de marktomstandigheden verwacht het bedrijf aanzienlijk slechtere halfjaarcijfers. Door de benoeming van El Sayed tot operationeel directeur heeft Direct Wonen Jan-Peter Duijvesteijn (voorheen Smit Internationale en Shell) per 1 augustus aangetrokken als financieel directeur.

 

Reageer op dit artikel