nieuws

Concordia opent Limburgs kantoor

Archief

Concordia Holland wil dit najaar een vestiging in Limburg openen “om dichter bij onze klanten te zitten”. Van grotere omvang voor het Belgisch-Nederlandse intermediairbedrijf is de aanstaande fusie met de Belgische branchegenoot Van Dessel.

Voor die fusie hebben beide organisaties een intentieverklaring ondertekend. De gesprekken moeten vóór september tot resultaten hebben geleid. Als de fusie een feit wordt, ontstaat een Europese assurantiemakelaar met een premieomzet van _ 220 mln.
 
   Volgens algemeen directeur Jaap Gispen van Concordia Holland zal de fusie geen directe gevolgen hebben voor de Nederlandse activiteiten. Beide van origine Belgische makelaars werken in de praktijk al zo'n twintig jaar frequent met elkaar samen. "Het vergroot wel onze inkoopkracht in de Benelux", zegt hij. Verder kan Concordia meer gebruik gaan maken van de Slowaakse en Tsjechische vestigingen van Van Dessel.
 
Omzetgroei
Van Dessel is met 120 medewerkers goed voor een provisieomzet van _ 12,4 mln. Concordia komt met 112 medewerkers tot een omzet van _ 14,4 mln. Het bedrijf heeft vestigingen in Gent, Brussel, Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam, Arras (Frankrijk) en Instanbul. Na de zomer komt daar wellicht dus een kantoor in Limburg bij.
 
   Concordia Holland is met 41 medewerkers goed voor bijna de helft van de omzet van het hele bedrijf. De provisieomzet is in ons land vorig jaar met liefst 22% gestegen tot _ 6,9 mln. "We groeien hard, vooral op het gebied van wagenparken en logistieke dienstverlening", aldus Martin Lether, manager van de Amsterdamse vestiging. Directeur Gispen voegt daar nog zeecasco- en brandverzekeringen aan toe. "Maar de brandpremies gaan zo hard naar beneden dat wij een groter aantal zaken niet terugzien in meer omzet."
 
   Concordia maakt deel uit van het internationale netwerk HLA Global. Die naam is deze maand overigens omgedoopt in Wells Fargo Global Broker Network.

Reageer op dit artikel