nieuws

CEA bepleit behoud ‘block exemption’

Archief

De Europese verzekeraarsassociatie CEA heeft bij de Europese Commissie een pleidooi gehouden voor het behoud van de zogeheten ‘block exemption regulation’ (BER). Die staat verzekeraars toe om op bepaalde gebieden samen te werken, zonder dat dit mededingingsrechtelijke problemen oplevert.

De CEA reageert op een consultatiedocument dat de commissie eerder heeft verstuurd om na te gaan of de BER werkt en moet worden voortgezet. De huidige regeling loopt in 2010 af en geeft richtlijnen voor het samenwerken van verzekeraars op het gebied van onder meer poolverbanden, standaardpolisvoorwaarden en uitwisseling van sterftetabellen. "Het niveau van samenwerking in de verzekeringsmarkt zou zonder de BER dramatisch dalen", verwacht de CEA, die minder keuze en hogere prijzen voor consumenten voorziet.

Reageer op dit artikel