nieuws

Cardif mengt zich in strijd om intermediaire uitvaartpolissen

Archief

Cardif, in ons land bekend als marktleider in betalingsbeschermingsverzekeringen, breidt zijn assortiment uit met uitvaartverzekeringen. Die verkoopt de maatschappij via tussenpersonen, die dit product sinds kort hebben omarmd. Cardif gaat hiermee de strijd aan met gevestigde partijen als Monuta, Dela en Yarden, die spectaculaire groeicijfers laten zien.

"Wij zijn de afgelopen jaren in het levensegment al behoorlijk gegroeid en die groei willen we verder gaan uitbreiden", zegt Cardif-woordvoerder Marieke van Zuien. "Wij vinden dat het sluiten van een uitvaartpolis goed past bij het hypotheekmoment."
 
   Cardif is eerder dit jaar een proef gestart bij hypotheekadviseurs; nu wordt de Life Care Uitvaartverzekering marktbreed geïntroduceerd. "Ook wij hebben natuurlijk gemerkt dat de hypotheekmarkt in totaal teruggelopen is. We willen hiermee inspringen op de trend naar bredere advisering: we gaan het intermediair daarbij helpen."
 
   Enig eigenbelang is de maatschappij natuurlijk niet helemaal vreemd. Cardif, medio jaren negentig in ons land begonnen als woonlastenverzekeraar, heeft de markt voor die producten vorig jaar namelijk sterk zien krimpen. In twee jaar tijd is de productie van woonlastenverzekeringen bij de marktleider gehalveerd tot 22.000 nieuwe polissen.
 
   Naast de uitvaartpolis, die uitkeert in geld ("we worden geen uitvaartverzorger"), zal het assortiment komende maand nog verder worden verbreed. Het 'LifeCare'-label is een onderdeel van een omvangrijker verbreding van het productaanbod.
 
Alternatief
Het intermediair ziet in toenemende mate de uitvaartpolis als een goed alternatief voor de teruglopende belangstelling voor beleggings- en woonlastenverzekeringen. Cijfers van Monuta ondersteunen dat: in de eerste helft van dit jaar heeft de Apeldoornse uitvaartverzekeraar met _ 308 mln nieuw verzekerd kapitaal de productie van heel 2007 al overtroffen. Ook Yarden kent spectaculaire groeicijfers in termen van nieuw verzekerd kapitaal: vorig jaar schoot de productie omhoog naar _ 378 (145) mln. Dat werd vooral toegeschreven aan de introductie van een speciaal op tussenpersonen toegesneden polis.
 
   Dela, marktleider maar in de intermediaire verkoop van uitvaartverzekeringen de nummer twee achter Monuta, vergrootte in 2007 het verzekerd kapitaal met netto 40%. Dela plaatste echter wel kanttekeningen bij de kwaliteit van de door sommige tussenpersonen aangebrachte posten: die vertonen een hoog vervalpercentage. Volgens Dela zijn er hier en daar puur op verkoop gerichte kantoren.

Reageer op dit artikel