nieuws

Bos wil overzicht kosten beleggingsverzekering

Archief

Consumenten die een beleggingsverzekering hebben, moeten een overzicht krijgen met de historie van de kosten van het product. Dat wil minister Bos (Financiën), die daartoe een dringend beroep zal doen op de verzekeraars.

De Tweede Kamer had om meer inzichtelijkheid gevraagd voor polishouders, nu is gebleken dat voor menig financieel product torenhoge kosten in rekening worden gebracht. De Kamer ging gisteren ook akkoord met een feitenonderzoek van waakhond AFM. De nieuwe studie volgt op de ruzie tussen Bos en het Instituut Financieel Onderzoek (IFO), dat eerder de markt onder de loep had genomen. Bos bestempelde dat onderzoek als onvoldoende.
(De Telegraaf)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Patiënt mag zorg zoeken in hele EU
(Het Parool van gisteravond)
 
‘Verzekeraars werkten studie woekerpolis tegen’
(De Gelderlander)
 
Fortis verkoopt onderdelen ABN
(Trouw)
 
Medische zorg over grens wordt simpeler
(De Volkskrant)
 
'Geef consument inzicht in polis'
(De Volkskrant)

Reageer op dit artikel