nieuws

Bilaa-Riba stopt ermee

Archief

Wegens een verschil van mening met de belastingdienst over de aftrekbaarheid van de zogeheten halal-hypotheek stopt Bilaa-Riba Islamic Finance met alle marktactiviteiten.

Bilaa-Riba stopt ermee

Bilaa-Riba wilde als eerste financiële instelling in Nederland een fiscaal aftrekbare renteloze hypotheek op de markt brengen voor moslims. "Ons eerste concept kwam volgens de belastingdienst niet in aanmerking voor fiscale aftrek", zegt Hakima Dini van Bilaa-Riba. "Daarop hebben wij ons voorstel aangepast, maar het blijft erop neerkomen dat wij vinden dat het binnen de Nederlandse wet past, terwijl de belastingdienst het daar niet mee eens is. Het ziet er niet naar uit dat daar op korte termijn verandering in komt. Dus stoppen we ermee, ook met onze beleggingsactiviteiten. Dat is voor ons een bijproduct."

Reageer op dit artikel