nieuws

Belgisch Ethias sluit aan bij Franse onderlingen

Archief

De Belgische verzekeraar Ethias sluit zich aan bij het Franse verzekeringscollectief Covéa. De Frans-Belgische fusie is gestoeld op onderlinge waarden.

Belgisch Ethias sluit aan bij Franse onderlingen

“Wij delen de fundamentele waarden van de sociale economie en streven beide naar een verbetering van de dienstverlening aan verzekerden”, stellen de fusiegenoten. “We zijn het erover eens dat de sector van onderlinge verzekeringen een belangrijke rol moet spelen in het Europese verzekeringswezen."
Covéa is ontstaan uit de onderlinge verzekeraars GMF, Maaf en MMA en telt meer dan tien miljoen verzekerde leden. In goederen en aansprakelijkheid is Covéa de Franse marktleider met een marktaandeel van 20%. Ethias, voortgekomen uit de verzekeraar van de openbare sector, is met één miljoen verzekerden in België goed voor een marktaandeel van 13%. De fusiecombinatie telt meer dan 26.000 werknemers en wordt goed voor een omzet van € 16 mld.

Reageer op dit artikel