nieuws

‘Banksparen ondoorzichtig en slecht te vergelijken’

Archief

Bankspaarproducten zijn minder transparant dan wordt verondersteld en bovendien vaak niet met elkaar te vergelijken, concludeert MoneyView uit eigen onderzoek.

De klant heeft geen volledig inzicht in de kosten van het product omdat voor banksparen, anders dan voor verzekeringen, nog geen regels gelden. "Dit resulteert erin dat de meeste aanbieders van bankspaarproducten bepaalde (beleggings-)kosten niet doorrekenen in hun offertes en aanbiedingen." Daardoor is een onderlinge vergelijking onmogelijk, concludeert het onderzoeksbureau. "We gaan met banksparen terug in de tijd. Destijds waren het de verzekeringen die niet vergelijkbaar waren en bijna tien jaar later doet exact hetzelfde probleem zich bij het banksparen voor." MoneyView vindt bankspaarproducten overigens in principe transparanter dan verzekeringen.

Reageer op dit artikel