nieuws

Bank of Scotland stopt even met Easy Hypotheek

Archief

De Easy Hypotheek van Bank of Scotland en de Domus Relax hypotheek van Allianz (waarvan Bank of Scotland geldgever is) kunnen tijdelijk niet meer worden gesloten.

Bank of Scotland zegt vanuit zorgplichtperspectief verdere verbeteringen te willen doorvoeren in de acceptatiecriteria van de Easy Hypotheek. "Het zit dus niet in de beleggingscomponent van de hypotheek en ook niet in problemen met de funding", zegt Oene de Hek van Bank of Scotland."Maar door voortschrijdend inzicht in wet- en regelgeving en de zorgplicht gaan we het element verantwoorde kredietverstrekking van de hypotheek verder aanpassen. En dat duurt even." Na de benodigde aanpassingen zal de hypotheek opnieuw geïntroduceerd worden. Begin juni werd de maximale verstrekking verlaagd van 95% naar 90% van de executiewaarde. 

Reageer op dit artikel