nieuws

Azivo wil zorgpolis voor Surinamers

Archief

De Haagse zorgverzekeraar Azivo wil een polis voor Surinamers op de markt brengen. In deze polis moeten meer voorzieningen worden opgenomen om diabetes en hart- en vaatzieketen te bestrijden.

Azivo wil zorgpolis voor Surinamers

"Surinamers hebben relatief vaak last van deze kwalen", stelt Natasja Kranenburg van Azivo. De zorgverzekeraar kwam op het idee omdat er veel Surinamers in Den Haag wonen. "Samen met de thuiszorgorganisatie Florence en de stichting Equally Equiped zijn we erachter gekomen dat Hindoestanen vaker last hebben van diabetes en creolen meer van hart- en vaatziekten." Azivo gaat komend weekend tijdens het multiculturele evenement Milanfestival in het Haagse Zuiderpark onderzoeken of er belangstelling bestaat voor de speciale polis.

Reageer op dit artikel