nieuws

Allianz in FoBeS

Archief

De vergelijkings- en offertesoftware FoBeS van Akkermans & Partners is uitgebreid met de pensioenproducten van Allianz. Het is de vierde verzekeraar waarvan de productgegevens zijn opgenomen. Eerder werden al Fortis, Generali en De Amersfoortse toegevoegd in FoBeS, dat inmiddels ter beschikking is gesteld aan alle softwaregebruikers van Akkermans.

 

Deloitte actuarieel

Adviesorganisatie Deloitte heeft de dienstverlening uitgebreid met Actuarial & Insurance Solutions (AIS). Dat onderdeel biedt actuariële dienstverlening aan verzekeraars en toezichthouders in de financiële markt. Het team gaat zich richten op zaken als de ontwikkelingen binnen het toezicht op verzekeraars, kapitaal- en risicomanagement en algemene actuariële ondersteuning.

 

ING Leven naar Oekraïne

ING heeft van de plaatselijke autoriteiten toestemming gekregen om van start te gaan met levensverzekeringsactiviteiten in Oekraïne. Het concern verwacht in de eerste helft van volgend jaar operationeel te zijn vanuit Kiev. Veronika Korolev gaat leiding geven aan de nieuwe leventak van ING, dat sinds 1994 in Oekraïne aanwezig is.

 

Kabelschade KPN

KPN heeft zijn afdeling Verhaal Kabelschade overgedragen aan de afdeling Claims Handling & Regres van Cunningham Lindsey. Elf KPN-medewerkers treden bij het expertisebedrijf in dienst. De uitbesteding betreft het gros van de kabelschades, per jaar goed voor circa 12.000 schadegevallen, die veelal worden veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Grote glasvezelschades blijft het telecombedrijf zelf afwikkelen.

 

Pensioen politici

De Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers (Appa) is aangepast conform de regeling van het ABP. De berekeningsbasis van de pensioenen wordt met ingang van 1 januari van dit jaar met 2,05% verhoogd. Een eerder doorgevoerde beperking van de indexering is weer teruggedraaid.

 

Aegon in Turkije

Aegon heeft de Turkse levens- en pensioenverzekeraar Ankara Emeklilik overgenomen. Ook in Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië is Aegon inmiddels al actief. In de regio Midden- en Oost-Europa is een marktaandeel van 10% het streven. Ankara Emeklilik heeft ruim 58.000 pensioenfondsdeelnemers en ongeveer _ 35 mln aan beheerd vermogen.

 

Reageer op dit artikel