nieuws

AFM peilt ervaringen met life settlement-hypotheken

Archief

Toezichthouder AFM heeft consumenten in regionale dagbladen opgeroepen om hun ervaringen kenbaar te maken met de advisering van deze producten in combinatie met een hypotheek. In de publicatie wordt specifiek verwezen naar Easy Life, Sothysa en DB Financials.

AFM peilt ervaringen met life settlement-hypotheken

De AFM zoekt mensen die een life settlement-belegging hebben verbonden aan hun hypotheek. "Dat is vooral het geval in Zuid-Nederland, daarom hebben we daar een bericht in dagbladen geplaatst", licht de AFM toe. "We richten ons op de partijen die obligaties aanbieden." Volgens Ronald van de Langenberg, voorzitter van Elsi, de vereniging van life settlement-aanbieders, is vorig jaar vooral intermediairbedrijf Liocorno actief geweest met het investeren van overwaarde in life settlements van Easy Life. Hij wil wel samenwerken met de AFM om de voorlichting te verbeteren: "Er is op dit moment geen duidelijkheid over de risico's en de kosten."

Reageer op dit artikel