nieuws

Wabeke spoort intermediair aan tot actie

Archief

In navolging van de NVA en de NBVA heeft Ombudsman Financiële Dienstverlening Jan-Wolter Wabeke het intermediair aangespoord om klanten te benaderen over lopende beleggingsverzekeringen.

Wabeke spoort intermediair aan tot actie

Wabeke heeft de ruim tienduizend bij klachteninstituut Kifid aangesloten intermediairbedrijven aangeschreven. Reden voor zijn brief is dat de ombudsman zelf nog niet per product kan aangeven welke aanpassingen in kosten en risicopremie zullen worden gedaan. "Ik ben in afwachting van nadere berichten hierover van de zijde van verzekeraars."
Wabeke wijst op de zorgplicht en de onduidelijkheid die bij consumenten heerst. "Tegen deze achtergrond zou ik mij kunnen voorstellen dat u aan uw cliënten communiceert dat zij zich voor advies inzake hun actieve polis tot u kunnen wenden."

Reageer op dit artikel