nieuws

Voorlopig geen cao voor CED

Archief

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ruim zevenhonderd medewerkers van CED zitten in een impasse. CED heeft het eerder afgekeurde ‘eindbod’ aangevuld met een eenmalige uitkering van _ 150 en lijkt niet bereid om verder in te gaan op de eisen van de vakbonden.

 

De bonden eisen een hoger loon, een werkgeversbijdrage van 25% op de premie van de basisverzekering en een afbouw van de pensioenfranchise. Een verschil van inzicht over de geldigheidsduur van de bestaande regeling voor leeftijdsafhankelijke adv-dagen (de zogeheten ladv-dagen) is er de oorzaak van dat de atmosfeer tijdens de onderhandelingen tot onder het vriespunt is gedaald.

 

  &nbsp"De strijd om uw cao lijkt grimmiger te worden", bericht Unie-onderhandelaar Arie van Dijk aan zijn leden bij CED. Hij en zijn FNV-collega Wim de Ruijter zijn zeer verbolgen over een mededeling op het intranet van CED met de kop ‘Onjuist bericht vakorganisaties over ladv’. "Wij hebben hierop CED persoonlijk en via onze jurist verzocht een correctie op intranet te plaatsen. Echter, CED is niet bereid om inhoudelijk met onze jurist te spreken en blokkeert de vakbondsjurist contact op te nemen met de advocaat van CED. Wij kunnen kennelijk ongestraft voor leugenaar worden uitgemaakt! Ik heb dit nog nooit meegemaakt en zal dit niet accepteren. Desnoods stappen we naar de rechter."

 

Mooi voorstel

De woordvoerder van CED wil niet inhoudelijk ingaan op de grieven van de vakbondsonderhandelaars. "De onderhandelingen verlopen inderdaad niet al te voorspoedig. Onzes inziens ligt er een mooi voorstel en we moeten er op een goede manier uit proberen te komen met elkaar. De discussie over de geldigheid van de bestaande ladv-regeling zou daar los van moeten staan." Om ‘geen olie op het vuur te gooien’ wilde de woordvoerder verder geen commentaar geven op de grieven van Van Dijk.

 

Reageer op dit artikel