nieuws

Vier op tien levenpolissen binnen negen jaar opgezegd

Archief

Individuele levensverzekeringen hebben gemiddeld een looptijd van negen jaar; 40% van de polissen wordt al eerder beëindigd. Dat meldde de NOS maandag, zich baserend op het onderzoek dat Boston Consulting Group vorig jaar deed voor het Verbond van Verzekeraars.

Vooral uitgestelde lijfrentes, spaar- en hypotheekverzekeringen worden vaak voortijdig opgezegd. Knelpunten zijn volgens het Boston-rapport vaak dat een polis niet nodig is, niet aansluit op de situatie van de klant, bij een andere aanbieder gunstiger is of niet wordt aangepast aan veranderde omstandigheden.
In het rapport, volgens het Verbond bedoeld om intern discussie op te wekken, kwam afschaffing van provisie als een mogelijk toekomstscenario aan de orde.

Reageer op dit artikel