nieuws

Verbond: IFO kreeg alle medewerking verzekeraars

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft minister Bos (Financiën) in een brief laten weten te betreuren dat de suggestie wordt gewekt dat verzekeraars onvoldoende hebben meegewerkt aan het onderzoek naar beleggingsverzekeringen.

Verbond: IFO kreeg alle medewerking verzekeraars

Het Instituut Financieel Onderzoek (IFO) heeft te kennen gegeven dat de afronding van het onderzoek herhaaldelijk is uitgesteld omdat er nog onvoldoende gegevens voorhanden zijn. Dat ligt echter niet aan de medewerking van verzekeraars, zegt het Verbond: "De deadlines zijn vrijwel door iedereen gehaald. Mede omdat de reputatie van verzekeraars onder druk staat, hechten wij er sterk aan dat op dit punt geen misverstanden blijven bestaan. Daarom vinden wij het belangrijk dat richting de Tweede Kamer mogelijke mispercepties over de medewerking van verzekeraars actief worden weggenomen."
Bos wacht deze week nog een debat over de IFO-zaak. Kamerleden willen onder meer weten of de minister de informatie van het instituut wel correct heeft doorgespeeld aan het parlement.
 
Zie voor meer berichten over dit onderwerp:
 
nieuws/nederland/ifo-verzekeraars-werken-niet-mee-aan-onderzoek.49500.lynkx
nieuws/nederland/eigen-huis-twijfelt-aan-motief-uitstel.48960.lynkx
nieuws/nederland/onderzoek-beleggingspolissen-onder-de-maat.48927.lynkx

Reageer op dit artikel