nieuws

Veldhuis laakt verzekeraars die via internet ‘schaamteloos’ concurreren

Archief

NVA-voorzitter Bob Veldhuis begrijpt niet dat er nog steeds verzekeraars zijn die het intermediair schaamteloos durven te beconcurreren onder hetzelfde merk. "Internetverzekeraars als Allsecur, Ditzo en Izio zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en aan de Zwitserse dochter van Reaal, de faux pas van Klaverblad en het meest recente initiatief van Arag wil ik al helemaal geen woorden vuil maken."

 

Volgens de NVA-voorman is er op dit moment een soort supermarktoorlog gaande, "die onherroepelijk tot herschikking van marktaandelen moet gaan leiden". Veldhuis zegt wel van wat onrust te houden, "maar het is zuur te moeten constateren dat de centjes die bij ons worden verdiend bij een pleegdochter tegen ons worden ingezet". Hij deed deze uitspraken tijdens de algemene ledenvergadering van de NVA (de 130e) in Nijkerk.

 

  &nbsp"Ik ben wel benieuwd wie van de drie initiatiefnemers van Allsecur, Ditzo en Izio dit als eerste tegenover ons gaat rechtzetten: de Duitser, de Belg of de Engelsman?", aldus Veldhuis.

 

Kosten toedelen

Het was niet zijn enige kritiek op de verzekeraars. "Maandenlang hebben wij de verzekeraars verzocht de fouten in hun beleggingsmodellen 3 te corrigeren. Helaas hebben wij moeten vaststellen dat dit er niet van is gekomen", zei Veldhuis. "Klanten zien nu officiële formulieren van verzekeraars waarin onze provisies achter de schermen zijn verhoogd met niet ontvangen bonussen en met allerlei andere ongewisse kostenopslagen."

 

  &nbspVeldhuis deed nog een sprekend voorbeeld uit de doeken. "Eén verzekeraar had zelfs bedacht om 53% van alle kosten aan ons toe te delen. Per saldo leidde dit tot een ‘kostenpost bemiddelaar’ die 15% tot 400% hoger werd aangegeven dan de beloning die wij daadwerkelijk hebben ontvangen." De NVA-voorzitter deed een oproep aan verzekeraars de gewraakte post ‘kosten bemiddelaar’uit de modellen voor 2009 te halen.

 

Reageer op dit artikel