nieuws

Uvit haalt VNG-zorgcollectiviteit binnen

Archief

Zorgverzekeraar Uvit heeft, volgens welingelichte bronnen, de ziektekostencollectiviteit van VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) binnengehaald. Op dit moment zijn al 400.000 gemeenteambtenaren en hun familieleden bij IZA, onderdeel van Uvit, verzekerd.

Uvit haalt VNG-zorgcollectiviteit binnen

Uvit streed samen met Achmea om het contract met VNG. Volgens ingewijden heeft Uvit nipt gewonnen en heeft vooral het implementatietraject de doorslag gegeven in het voordeel van Uvit. De ziektekostenpremie die door Achmea is geoffreerd, zou aantrekkelijker  zijn geweest dan die van Uvit, maar de laatste heeft de gemeenteambtenaren al onder contract waardoor de implementatie naar verwachting soepeler kan verlopen. Achmea zou wel het bedrijfszorgpakket mogen uitvoeren voor VNG.

Reageer op dit artikel