nieuws

Uvit haalt VNG-collectief binnen

Archief

Het nieuwe contract voor de collectieve zorgverzekering van gemeenteambtenaren en hun gezinsleden via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is door de verzekeraarscombinatie Uvit binnengehaald.

 

Uvit streed met Achmea/Agis om dit grote contract dat ongeveer 450.000 gemeenteambtenaren en hun gezinsleden betreft. De VNG heeft het contract Europees aanbesteed. De VNG heeft via Keizer Assurantiën de offertes beoordeeld op basis van de premies en de dekking, de bedrijfszorg en de uitvoering van het contract. Een belangrijke eis was verder de kwaliteit van de zorg. VNG eiste van verzekeraars dat zij zich inzetteen voor kwaliteit en innovatie in de zorg.

 

  &nbspIZA (Uvit) en Agis/Achmea haalden elk op drie van de afzonderlijke gunningscriteria de meeste punten, maar IZA haalde met een zeer gering verschil op het totaal van eisen de meeste punten. "Het verschil onder de streep was erg klein", aldus VNG.

 

Goed gevoel

Bij Achmea vinden ze het "ontzettend jammer" dat ze de collectiviteit niet hebben binnengehaald. "Maar het geeft ook een goed gevoel. We zaten er heel dichtbij en op verschillende punten, waaronder bedrijfszorg, innovatie en premie basisverzekering scoorden we hoger. We hebben het verloren op de implementatie", aldus een woordvoerder.

 

  &nbspBij IZA (Uvit) zijn ze heel blij. "We moeten uiteraard het formele besluit nog afwachten en er is ook nog een beroepmogelijkheid, maar we zijn er blij mee", aldus een woordvoerder. "Het verschil onder de streep was inderdaad heel klein, maar wij scoorden beter op de criteria kwaliteit en implementatie/communicatie. Dan kan je natuurlijk zeggen dat we al de bestaande partij zijn, maar we moeten het wel waar maken."

 

Reageer op dit artikel