nieuws

Univé-onderlingen worden coöperaties

Archief

Drie Univé-onderlingen, Univé Alblasserwaard, Univé Stellingland en Univé Twente, hebben hun verzekerings- en bemiddelingsactiviteiten gesplitst en onder de paraplu van een coöperatie gebracht.

Univé-onderlingen worden coöperaties

Volgens Bé Reinders, directeur van Univé Twente, moet deze organisatiewijziging worden gezien als een tegemoetkoming aan De Nederlandsche Bank. De toezichthouder vond het niet zuiver dat de Univé-onderlingen als brandverzekeraar in toenemende mate gingen bemiddelen voor verschillende verzekeringen. De voormalige onderlingen hebben hun bemiddelingsactiviteiten daarom ondergebracht in een aparte BV en de verzekeringsactiviteiten in een NV. Het geheel wordt bestuurd door een coöperatie, die evenals een onderlinge, een ledenstructuur kent. In een eerder stadium ondergingen Univé Reest Aa en Linde en Univé Stad en Land een dergelijke bestuurswijziging.

Reageer op dit artikel