nieuws

Tien procent bevolking blut aan eind van de maand

Archief

Van de Nederlandse bevolking is aan het eind van de maand 10% blut. Verder is 41 % (vijf miljoen mensen) niet voorbereid op een plotselinge inkomensdaling door bijvoorbeeld een scheiding, ziekte of ontslag. Dat becijfert CentiQ in een rapport dat aan minister Bos (Financiën) is aangeboden.

Veel Nederlanders hebben hun geldzaken niet op orde, stelt dit samenwerkingsverband van overheden, bedrijven en consumentenorganisaties. Op basis van de resultaten van de steekproef onder 4.280 Nederlanders zal CentiQ meer voorlichting en trainingen starten over gezond financieel beheer, met name onder jongeren. De onderzoekers melden ook dat kinderen later verstandig financieel gedrag vertonen als ze op jonge leeftijd met geld leren omgaan. Vooral Nederlanders die vroeger bijbaantjes hadden, zakgeld kregen of hun ouders goed met geld zagen omgaan, weten hun geldzaken op orde te houden.

Reageer op dit artikel