nieuws

Stamgast Jorissa Neutelings

Archief

Jorissa Neutelings (38) is jarenlang werkzaam geweest binnen Delta Lloyd Groep. Nu kiest ze voor het eigen ondernemerschap en gaat leiding geven aan de eerste verzekeraar voor vrouwen in Nederland, Onna-onna.

 

Wat is je achtergrond?

Ik ben geboren en getogen in Roosendaal. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

 

Wat was je mooiste jeugdvakantie?

Kamperen in Renesse. Ik ben geen echte kampeerder, maar met een vriendin op je vijftiende twee weken zelfstandig in Renesse verblijven, maakt een hoop goed.

 

Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?

Vanaf mijn vierde ging ik af en toe bij de boer helpen. Ze hadden daar een roodbonte koe gekregen, die ze naar mij hebben vernoemd. Sinds die tijd heb ik een warme band met koeien.

 

Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?

Volgens mijn broers wilde ik moeder overste worden in een klooster, omdat ik had begrepen dat je dan een vrieskist vol ijs tot je beschikking had. De andere kant van het kloosterleven was mij toen geheel onbekend.

 

Wat is je laatst bijgewoonde massa-evenement?

De nieuwsjaarsduik in Rotterdam (die is er!).

 

Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?

Fotograferen van natuurlijke elementen en die bewerken, op zeer groot doek printen en opspannen tot kunst voor aan de muur.

 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Dat lukt je niet. Zelfs mijn kinderen maken mijn man wakker als ze eng hebben gedroomd, mama wordt toch niet wakker¼

 

Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?

‘I want to break free’ van Queen. Die boodschap vertegenwoordigt mijn drijfveer: ik heb een hekel aan ‘moeten’ en doe zaken vaak net wat anders.

 

Welk land kies je bij gedwongen emigratie?

Zuid-Afrika is prachtig en daar woont mijn familie, Italië is politiek gezien iets relaxter.

 

Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?

Youri van Gelder die wereldkampioen werd aan de ringen.

 

Wat is jouw beste sportprestatie ooit?

Nederlands Kampioen in De Damesch 8+ (roeien).

 

Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?

Van beslissingen heb ik nooit spijt, blunders heb ik genoeg. Op één van mijn eerste werkdagen bij Delta Lloyd startte ik een praatje met de vriendelijke man naast mij in de lift over de afschuwelijke patchwork vloerbedekking in het kantoor van het toen gloednieuwe pand in Den Haag. Tja, dat was mijn eerste kennismaking met bestuursvoorzitter Niek Hoek.

 

Welke internetsite zou je willen tippen?

Om breed marktintroducties in Nederland te volgen, lees ik regelmatig futureeyes.web-log.nl die wordt gevuld door marketingprofessionals.

 

Waarom was het voor jou uitgerekend nu tijd voor wat anders?

Ik predik altijd ondernemerschap binnen organisaties, tijd om te bewijzen dat ik zelf ook ondernemend ben. Bovendien werd het tijd om meer creatieve ruimte te geven aan mijn eigen ideeën in plaats die van anderen uit te werken.

 

Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?

Het aanschouwen van het uitkomen van Caretta-schildpadeieren op het strand en zweefvliegen.

 

Reageer op dit artikel