nieuws

SNS Bank biedt met minder mensen meer verzekeraars

Archief

SNS Bank gaat de komende twee jaar het aanbod van verzekeringen sterk uitbreiden. Er komen ook polissen van andere verzekeraars dan zuster Reaal in het assortiment. Ondanks een toenemend aantal adviseurs gaat het personeelsbestand met 12% krimpen.

 

Het bankkanaal van SNS Reaal moet in 2010 landelijke dekking hebben met in totaal driehonderd marktgebieden. "Het is nog niet duidelijk of dat ook driehonderd SNS-winkels worden", aldus een woordvoerder, wijzend op de omvorming van de nu 146 bankkantoren tot winkels. Die moeten, bemand door eigen medewerkers of franchisenemers, bezoekers in ieder geval een internetplek bieden waar zij zelf bankzaken kunnen regelen en een spreekruimte voor adviesgesprekken. Geld opnemen gaat overigens niet tot de mogelijkheden behoren; dat blijft alleen mogelijk via pinautomaten, onder meer bij de Hema.

 

  &nbspHet accent komt echter nadrukkelijk op internet te liggen met ‘webwinkel’ www.snsbank.nl. Daar moeten alle eenvoudige producten "in vijf clicks" gesloten kunnen worden. Voor verzekeringen zoals auto- en woonpolissen is dat nu al het geval. Dat gaat ook gelden voor spaarrekeningen, afspraken maken en het doorgeven van adreswijzigingen.

 

  &nbspDoor de grotere aandacht voor internet zal het aantal medewerkers van SNS Bank afnemen. Van de 3.200 fte’s komen er 380 (12%) te vervallen, volgens de bank vooral door natuurlijk verloop.

 

Meer adviseurs

Los daarvan wordt het aantal adviseurs uitgebreid. "We willen allround adviseurs die klanten zowel op een vestiging als thuis kunnen bedienen. Dit distributiemodel met enerzijds verkoop via directe kanalen en anderzijds hoogwaardig advies is dé succesformule van de toekomst", aldus Rien Hinssen, directievoorzitter van SNS Bank.

 

  &nbspWelke verzekeraars worden opgenomen in het assortiment polissen van de bank, is nog onderwerp van discussie.

 

Reageer op dit artikel