nieuws

Schoeman Assuradeuren in surseance

Archief

De assurantie- en hypotheekafdelingen van Schoeman Groep zijn alsnog in problemen gekomen. Sinds donderdag verkeren zij ‘in surseance van betaling’. Voor zeven vennootschappen van de groep is die surseance al omgezet in een faillissement.

Schoeman Assuradeuren in surseance

De vennootschappen Schoeman Koenders (hypotheken) en Schoeman Assuradeuren waren vorige maand, toen Schoeman Groep surseance van betaling aanvroeg, ondergebracht in een aparte stichting Schoeman Continuïteit. "Die had tot taak de aandelen te beheren en de activiteiten te verkopen tegen marktconforme prijs. Daarin zijn we niet geslaagd", zegt algemeen directeur Hugo Schoeman. Hij betitelt de twee onderdelen, waarvoor veertien mensen werken, als "de pareltjes van de Schoeman Groep".
Hugo en Marnix Schoeman maken een doorstart met projectmakelaardij, bedrijfshuisvesting en onderdelen in Veenendaal en Amersfoort. De woningmakelaardij van Schoeman wordt in Amersfoort en Leusden voortgezet door directielid Fulco Hoekerswever en in Soest door huidig kantoordirecteur Walter de Boer en Ben Majoor.

Reageer op dit artikel